Snelfietspad Arnhem/H.A.N.-Dieren

De gemeente is voornemens om een snelfietspad aan te leggen vanaf de HAN richting Velp. Doel is om de bestaande fietspaden tussen Arnhem en Dieren met elkaar te verbinden en er een doorlopend traject van te maken.

Fietsverbinding Arnhem - Dieren

Een snelfietspad is een rechtstreekse route op langere afstanden (15 tot 20 kilometer) die steden en/of woonwerklocaties met elkaar verbindt. Provincie Gelderland wil meer snelfietspaden in Gelderland. Eén van deze snelfietspaden is de verbinding Arnhem - Dieren.

Veel vertraging

De bestaande fietsverbinding tussen Arnhem en Dieren zorgt in het stedelijk gebied van Arnhem en Velp voor veel vertraging door de vele kruispunten, verkeerslichten en het drukke auto- en busverkeer. De snelfietspaden worden aangelegd op (deels) bestaande fietspaden, door die met elkaar te verbinden tot een doorlopend traject.

Snelfietspad HAN - Rheden

Naast het snelfietspad langs Ecozone Presikhaaf wil de gemeente ook een snelfietspad aanleggen vanaf de HAN (Ruiterberglaan), achter de Intratuin en langs het spoor om vervolgens aan te sluiten op de Laarweg in Velp. Op dit moment is het niet bekend wanneer de uitvoering start. De gemeente is in gesprek met de grondeigenaar om een stuk grond aan te kopen.

 

Voordelen voor fietsers

  • Tijdsbesparend: voorrang voor de fietser.
  • Comfortabel: flauwe bochten, glad asfalt, weinig obstakels en goede verlichting.
  • Ruim: ruimte om met zijn tweeën naast elkaar te fietsen én om in te halen.
  • Veilig: Auto's en fietsers zo veel mogelijk gescheiden, brede en toegankelijke tunnels.
  • Herkenbaar: eenduidige bewegwijzering en herkenbaar rood asfalt.
  • Gezond: Fietsen is gezond!