Gratis compost tijdens compostmaand

LET OP! A.s. zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur op Winkelcentrum Presikhaaf bij de loopbrug.

Van 11 maart t/m 1 april deelt de gemeente Arnhem gratis compostzakken uit. De gemeente wil met deze actie Arnhemmers bedanken voor het scheiden van het Groente-, Fruit- en Tuin (GFT) -afval.

De compost is afkomstig van  Arnhems GFT-afval. De gemeente deelt tijdens de actieperiode kostenloos 20 liter zakken compost uit. 'Schillen van appels worden door compostering omgezet in vruchtbare energie voor in de tuin. In Arnhem wordt GFT-afval door inwoners prima gescheiden. Arnhemmers plukken daar nu de vruchten van'; aldus wethouder Ine van Burgsteden.

Aftrap actiemaand
Tijdens de actiemaand  zijn de compostzakken verkrijgbaar bij het afvalbrengstation aan de Beijerinckweg 9a in Arnhem-Noord en het afvalbrengstation aan De Overmaat 17 in Arnhem-Zuid. Elk huishouden kan, op vertoon van de afvalpas, een zak meenemen. De actie geldt zolang de voorraad strekt: op is op.

Afvalkaravaan
Een speciale afvalkaravaan doet grote winkelcentra verspreid over Arnhem aan. Bij deze mobiele stand gaan afvalcoaches het gesprek aan met inwoners over  GFT-afval, afvalscheiding en Omgekeerd Inzamelen en krijgen inwoners ook gratis compost aangeboden.

Planning Afvalkaravaan

LOCATIES NOORD                 

Winkelcentrum Beethovenlaan                     25 maart         10.00 - 12.00 uur

Graaf Ottoplein bij de speeltuin                    25 maart         14.00 - 16.00 uur

Marktplein Geitenkamp                                  1 april          10.00 - 12.00 uur

Winkelcentrum Presikhaaf (bij de loopbrug) 1 april     14.00 - 16.00 uur

Afbalbrengstation                                      11 maart t/m 1 april 09.00 - 17.00 uur